«فصل اول»
1- ساختمان تارعنکبوت چگونه است و مولکول آن چیست ؟
2- خصوصیات یک تار عنکبوت چیست؟
3- مواد آلی راتعریف کنید؟
4- هیدروکربن چیست ؟
5- اتم کربن با چند اتم میتواند پیوند کووالانسی قرار دهد چرا؟
6- اسکلت کربنی چیست؟
7- مولکول درشت مولکول چیست؟مثال بزنید0
8- پلی مر را تعریف کرده مثال بزنید0
9- مونومر را تعریف کرده مثال بزنید0
10- مونومرهای پروتئین چند نوع ومونومرهای نوکلو ئیدها چند نوع هستند؟
11-سنتز آبدهی چیست؟
12- هیدرولیز چیست؟
13- تجزیه وتشکیل یک پلی مر به کمک چه وا کنش هایی انجام می گیرد؟
14- مونومرهای پلی ساکارید ها چه مولکول هایی هستند؟ مهم ترین آن ها کدامند؟
15- هگزوزها(6کربنی) شامل مونوساکاریدهای 1...........2............3.............0
16- قندهای پنج کربنی (مونو ساکارید های 5 کربنی ) شامل ...............و...............هستند0
17- قند خون ما چه نا میده می شود در کجا ساخته می شود؟
18- فروکتوز در ............وجود دارد0
19- ازسنتز آب دهی مونوساکارید های گلوکوز و گالاکتوز دی ساکارید ..............به وجود می آید0
20- پلی ساکارید چگونه به وجود می آید یک مثال بزنید0
21- مونومرهای سازنده ی نشاسته چه نام دارند؟
22- انواع پلی ساکارید را نام ببرید0
23- سلول های گیاهی چگونه گلوکز راذخیره می کنند وچگونه ازآن استفاده می کنند؟
24- سلول های جانوری گلوکز را به چه صورت ذخیره می کنند؟ کجای بن جانوران ذخیره می شود؟
25- فیبریل سلولزی چیست؟
26- چرا انسان نمی تواند سلولز را تجزیه کند؟
27-الیاف راتعریف و نقش آن را در بدن بنویسید؟
28- چرا حیواناتی مانند گاووموریانه و....می توانند سلولز را مورد استفاده قرار دهند؟
29- ویژگی همه ی لیپید ها چیست؟
30- همه ی لیپید ها از چه مولکول هایی ساخته شده اند؟
31-ذخیره ی انرژی چربی ها با پلی سا کاریدها با هم مقایسه کنید؟
32- تری گلسیرید چیست؟
33- مولکول سیر نشده چیست چه تفاوتی با مولکول سیرشده دارد؟
34- روی قوطی روغنی نوشته شده روغن نباتی جامد هیدروژنه منظور از این جمله چیست؟
35- خوردن چربی ها جانوری چه ضرری ممکن است داشته باشد؟
36- چهار دسته از لیپید ها را فقط نام ببرید؟
37- فسفولیپید چیست و چه ساختمانی دارد؟وچه تفاوتی با ساختمان تری گلسیرید دارد؟
38- چرا روغن گیاهی (نباتی) دردمای اتاق مایع هستند؟
39- افزایش کلسترول چه خطراتی به همراه دارد؟
40- دو لیپد نام ببرید که در غشای سلول یافت می شود؟
41- استروئید چیست یک مثا ل بزنید0
42- پروتئین ها درسلول چه نقشی دارند؟
43- مونومر های سازنده ی پروتئین ها چه نام دارد؟
44- پیوند پپتیدی چیست؟
45- دی پپتید چیست؟پلی پپتید چیست؟
46- مولکول پروتئین چگونه تشکیل می شود؟
47- یک پروتئین محلول یک پروتئین جامد مثال بزنید0
48- پروتئین هارا از نظر کاری که انجام می دهند به چه گروه هایی تقسیم می شوند؟فقط نام ببرید
49- پروتئین ها را از چه نظر به گروههای مختلف تقسیم می کنند؟
50- آلبومین چیست ودر جنین جوجه ی درحال رشد چه عملی انجام می دهید؟
51- پادتن از دسته ی کدام پروتئین ها محسوب می شود چه عملی انجام می دهد؟
52- کار هموگلبین چیست درآن چه ماده ی معدنی وجود دارد؟
53-هور مون ها ار کدام دسته ی پروتئین محسوب می شوند؟
54- مهم ترین گروه پروتئین ها کدامند چه کاری در سلول انجام می دهند ؟
55- آیا زندگی بدون آنزیم ها ممکن است؟ چرا؟
56- پراکسید هیدروژن در کجا ساخته می شود چه آنزیمی آن را تجزیه می کند؟به چه موادی تبد یل می شود؟
57- کاتالاز چیست چه عملی انجام می دهد؟
58- آنزیم ها از نظر محل اثر به چند گروه تقسیم می شوند؟
59- آنزیم برون سلولی چیست؟مثال بزنید0
60- آنزیم درون سلولی چه عملی انجام می دهد؟
61- مفهوم هر واکنش یک آنزیم را توضیح دهید؟
62- ویژگی های مشترک همه ی آنزیم ها چیست؟
63- آیا تولید آنزیم دربدن رو به کاهش است؟
64- چرا آنزیم ها در دمای بالای 45 غیرفعال می شوند؟
65- طرح ساده ای جهت چگونگی عمل آنزیم ها ترسیم کنید؟
66- جایگاه فعال درآنزیم چیست؟
67- تفاوت پیش ماده وفرآورده در چیست؟
68- تبدیل پیش ماده به فرآورده چگونه صورت می گیرد؟
69- چرا هر آنزیم واکنش خاصی را انجام می دهد؟(چرا عمل آنزیم ها اختصاصی است)
70- چرا گرما ی زیاد وتغییرات اسیدی محیط عمل آنزیم را غیر ممکن می سازد؟
71- افزایش دما تا حدود 35 چه اثری بر فعالیت آنزیم ها دارد؟چرا؟
72- چند عامل دیگر که سرعت عمل آنزیم را باعث می شود نام ببرید0
73- چند عامل که کندی عمل آنزیم را باعث میشود رانام ببرید0
74- چرا حشره کش ها از فعالیت آنزیم ها جلوگیری می کند؟
75- در پودر های لبسشویی از کدام آنزیم ها استفاده می گردد؟
76- مهم ترین آزیم هایی که در صنعت کاربرد دارند کدامند؟
77- از پروتئاز در صنعت چه استفاده ای می کنند؟
78- آمیلاز چیست چه عملی انجام می دهد در صنعت چه کاربردی دارند؟
79- سلولاز چیست؟ در صنعت چه عملی انجام می دهد؟
80- از کاتالاز در صنعت چهماده ای را ایجاد می کنند؟
81- متابولیسم چیست؟
82- واکنش انرژی خواه چیست؟مثال بزنید0
83- واکنش انرژی زا چیست؟مثال بزنید0
84- ماده ای که انرژی را در خود ذخیره میکند تا در موقع لزوم آزاد کند چه نام دارد؟
85- ساختمانATP راتشریح کنید وبگویید انرژی چگونه درآن ذخیره می گردد؟
1-پلی ساکارید ذخیره ای در جانوران در چه اندامهایی ذخیره می شود؟ ضمناً ساختمان تری گلیسریدها از چه بخش هایی تشکیل می شود؟
2- واکنش سنتز آبدهی را تعریف کرده و هیدرولیز لاکتوز را بنویسید؟
3- از پروتئین های نشانه ای و ذخیره ای هر کدام یک نمونه نام ببرید؟
4- ATP مخفف چیست؟ از ویژگیهای آنزیم ها دو مورد را بنویسید؟
5- جایگاه فعال آنزیم را تعریف کنید؟
6- با واکنش سنتز آبدهی، گلیکوژن تشکیل دهید؟
7- الف – چگونه روغن های نباتی مایع را به حالت جامد در می آورند؟
ب- چرا آرسنیک از فعالیت آنزیم های جلوگیری می کند؟
8- کدام یک از ترکیبات زیر مادة آلی نیست؟ چرا؟
9- نوزادان عنکبوت چگونه توانایی تنیدن تار را پیدا می کنند؟
10-اگر شکل زیر شکل یک آنزیم فرضی باشد پیش مادة آن کدام است؟ چرا؟
11- الف- واکنش ترکیب مونومرها با هم چه نام دارد ؟ چرا؟
ب- مونومرهای سازندة کاتالاز و گلیکوژن کدامند؟
12- الف – علت مایع بودن چربیهای گیاهی کدام است ؟ چگونه می توان آنها را بصورت جامد در آورد؟
ب- شباهت و تفاوت سلولز و گلیکوژن کدام است؟ یک مورد.
13- با و جودیکه می دانیم آنزیم ها با واکنش ها تغییر نمی کند چرا سلولها باید دائماً آنزیم بسازند؟
14-الف- هنگام تشکیل یک پلی پپتید در سلول آب تولید می شود یا مصرف؟چرا؟
ب- کاربرد آنزیم های سلولاز و آمیلاز در صنعت چیست؟
15-آیا مولکول زیر یک هیدروکربن است؟چرا؟
16-دو نمونه از آنزیمهایی را که کاربرد صنعتی دارند نام ببرید؟
17-جاهای خالی را پر کنید.
18-آیا ترکیب مقابل هیدروکربن است ؟چرا؟
19- واکنش ترکیب دو مونومر چه نام دارد ؟چرا؟
20- کامل کنید.
21- الف- قندهای 5کربنی چه نام دارند؟
ب -سلولهای جانوری گلولز اضافی خود را به چه صورتی ذخیره می کنند؟
ج- ویژگی مشترک تمام لیپیدها چیست؟
د- مونومر سازندة پروتئین ها چه نام دارد؟
و- آلبومین موجود در سفیدة تخم مرغ چه نوع پروتئینی است ؟
22- یک دی ساکارید گیاهی نام ببرید و با نوشتن واکنش هیدرولیز، مونومرهای آنرا مشخص کنید.
23-نوع لیپید را در موارد زیر مشخص کنید.
الف- پوشش بخشهای جوان گیاه ب – کلسترول
ج – ساختمان غشاء سلول د- ذخیره انرژی در سلول
24-گرمای زیاد بر عمل آنزیم ها چه تاثیری دراد؟( توضیح دهید).
25- مولکول ATP از دو بخش تشکیل شده است. بخشی که -------- نام دارد و خود از 1مولکول باز آلی و 1 مولکول ------- ساخته شده است و بخش دیگر از سه مولکول ---- - ساخته شده است.
26- آزمایشی طرح کنید که بتوان آنزیم کاتالاز و آمیلاز را از هم تشخیص دارد.
27- الف – مونومر گلیکوژن چه نام دارد.
ب- پادتن ها چه نوع پروتئینی هستند؟
ج- از کدام آنزیم در تهیة اسفناج استفاده می شود؟
28- الف- مونومر سازندة سلولز چه نام دارد؟
ب- واکنش تجزیه یک پلی مر به مونومرهای سازنده چه نام دارد؟
ج- کلسترول به کدام گروه از لیپیدها تعلق دارد؟
د- کدام آنزیم نشاسته را به قندهای ساده تبدیل می کند؟
29-منحنی زیر میزان فعالیت یک آنزیم فرضی را نسبت به تغییرPH محیط نشان می دهد. آنرا تفسیر کنید.
30- الف- اتم کربن با چند اتم دیگر می تواند پیوند کوالانسی بدهد.
ب- یک مونوساکارید 6 کربنه و یک مونوساکارید 5 کربنه نام ببرید.
ج- علت مایع یا جامد بودن چربیها چیست؟
31- الف- نوع پروتئین را در تار عنکبوت، البومین تخم مرغ، هورمون ها و هموگلوبین مشخص کنید؟
ب- انرژی در ATP چگونه ذخیره و چگونه آزاد می شود(واکنش مربوطه را بنویسید).
32- چهار کاربرد آنزیم در صنعت را بنویسید