سوالات درس زیست شناسی سال دوم تجربی

«فصل اول»

 

1- ساختمان تارعنکبوت چگونه است و مولکول آن چیست ؟

 2- خصوصیات یک تار عنکبوت چیست؟

3-  مواد آلی راتعریف کنید؟

4- هیدروکربن چیست ؟

5- اتم کربن با چند اتم میتواند پیوند کووالانسی قرار دهد چرا؟

6- اسکلت کربنی چیست؟

7- مولکول درشت مولکول چیست؟مثال بزنید0

8- پلی مر را تعریف کرده مثال بزنید0

9- مونومر را تعریف کرده مثال بزنید0

 10- مونومرهای پروتئین چند نوع ومونومرهای نوکلو ئیدها چند نوع هستند؟                                        

11-سنتز آبدهی چیست؟

12- هیدرولیز چیست؟

13- تجزیه وتشکیل یک پلی مر به کمک چه وا کنش هایی انجام می گیرد؟

14- مونومرهای پلی ساکارید ها چه مولکول هایی هستند؟ مهم ترین آن ها کدامند؟

15- هگزوزها(6کربنی) شامل مونوساکاریدهای 1...........2............3.............0

16- قندهای پنج کربنی (مونو ساکارید های 5 کربنی ) شامل ...............و...............هستند0

17- قند خون ما چه نا میده می شود در کجا ساخته می شود؟

18- فروکتوز در ............وجود دارد0

19- ازسنتز آب دهی مونوساکارید های گلوکوز و گالاکتوز دی ساکارید ..............به وجود می آید0

20- پلی ساکارید چگونه به وجود می آید یک مثال بزنید0

21- مونومرهای سازنده ی نشاسته چه نام دارند؟

22- انواع پلی ساکارید را نام ببرید0

23- سلول های گیاهی چگونه گلوکز راذخیره می کنند وچگونه ازآن استفاده می کنند؟

24- سلول های جانوری گلوکز را به چه صورت ذخیره می کنند؟ کجای بن جانوران ذخیره می شود؟

25- فیبریل سلولزی چیست؟

26- چرا انسان نمی تواند سلولز را تجزیه کند؟

27-الیاف راتعریف و نقش آن را در بدن بنویسید؟                                                                                              

28- چرا حیواناتی مانند گاووموریانه و....می توانند سلولز را مورد استفاده قرار دهند؟

29- ویژگی همه ی لیپید ها چیست؟

30- همه ی لیپید ها از چه مولکول هایی ساخته شده اند؟

31-ذخیره ی انرژی چربی ها با پلی سا کاریدها با هم مقایسه کنید؟

32- تری گلسیرید چیست؟

33- مولکول سیر نشده چیست چه تفاوتی با مولکول سیرشده دارد؟

34- روی قوطی روغنی نوشته شده روغن نباتی جامد هیدروژنه منظور از این جمله چیست؟

35- خوردن چربی ها جانوری چه ضرری ممکن است داشته باشد؟

36- چهار دسته از لیپید ها را فقط نام ببرید؟

37- فسفولیپید چیست و چه ساختمانی دارد؟وچه تفاوتی با ساختمان تری گلسیرید دارد؟

38- چرا روغن گیاهی (نباتی) دردمای اتاق مایع هستند؟

39- افزایش کلسترول چه خطراتی به همراه دارد؟

40- دو لیپد نام ببرید که در غشای سلول یافت می شود؟

41- استروئید چیست یک مثا ل بزنید0

42- پروتئین ها درسلول چه نقشی دارند؟

43- مونومر های سازنده ی پروتئین ها چه نام دارد؟

44- پیوند پپتیدی چیست؟

45- دی پپتید چیست؟پلی پپتید چیست؟

46- مولکول پروتئین چگونه تشکیل می شود؟

47- یک پروتئین محلول یک پروتئین جامد مثال بزنید0

48- پروتئین هارا از نظر کاری که انجام می دهند به چه گروه هایی تقسیم می شوند؟فقط نام ببرید            

49- پروتئین ها را از چه نظر به گروههای مختلف تقسیم می کنند؟  

50- آلبومین چیست ودر جنین جوجه ی درحال رشد چه عملی انجام می دهید؟

51- پادتن از دسته ی کدام پروتئین ها محسوب می شود چه عملی انجام می دهد؟

52- کار هموگلبین چیست درآن چه ماده ی معدنی وجود دارد؟

53-هور مون ها ار کدام دسته ی پروتئین محسوب می شوند؟

54- مهم ترین گروه پروتئین ها کدامند چه کاری در سلول انجام می دهند ؟

55- آیا زندگی بدون آنزیم ها ممکن است؟ چرا؟

56- پراکسید هیدروژن در کجا ساخته می شود چه آنزیمی آن را تجزیه می کند؟به چه موادی تبد یل می شود؟

57- کاتالاز چیست چه عملی انجام می دهد؟

58- آنزیم ها از نظر محل اثر به چند گروه تقسیم می شوند؟

59- آنزیم برون سلولی چیست؟مثال بزنید0

60- آنزیم درون سلولی چه عملی انجام می دهد؟

61- مفهوم هر واکنش یک آنزیم را توضیح دهید؟

62- ویژگی های مشترک همه ی آنزیم ها چیست؟

63- آیا تولید آنزیم دربدن رو به کاهش است؟    

64- چرا آنزیم ها در دمای بالای 45 غیرفعال می شوند؟

65- طرح ساده ای جهت چگونگی عمل آنزیم ها ترسیم کنید؟

66- جایگاه فعال درآنزیم چیست؟

67- تفاوت پیش ماده وفرآورده در چیست؟

68- تبدیل پیش ماده به فرآورده چگونه صورت می گیرد؟

69- چرا هر آنزیم واکنش خاصی را انجام می دهد؟(چرا عمل آنزیم ها اختصاصی است)

70- چرا گرما ی زیاد وتغییرات اسیدی محیط عمل آنزیم را غیر ممکن می سازد؟

71- افزایش دما تا حدود 35 چه اثری بر فعالیت آنزیم ها دارد؟چرا؟

72- چند عامل دیگر که سرعت عمل آنزیم را باعث می شود نام ببرید0

73- چند عامل که کندی عمل آنزیم را باعث میشود رانام ببرید0

74- چرا حشره کش ها از فعالیت آنزیم ها جلوگیری می کند؟

75- در پودر های لبسشویی از کدام آنزیم ها استفاده می گردد؟

76- مهم ترین آزیم هایی که در صنعت کاربرد دارند کدامند؟

77- از پروتئاز در صنعت چه استفاده ای می کنند؟

78- آمیلاز چیست چه عملی انجام می دهد در صنعت چه کاربردی دارند؟

79- سلولاز چیست؟ در صنعت چه عملی انجام می دهد؟

80- از کاتالاز در صنعت چهماده ای را ایجاد می کنند؟

81- متابولیسم چیست؟

82- واکنش انرژی خواه چیست؟مثال بزنید0

83- واکنش انرژی زا چیست؟مثال بزنید0

84- ماده ای که انرژی را در خود ذخیره میکند تا در موقع لزوم آزاد کند چه نام دارد؟

85- ساختمانATP راتشریح کنید وبگویید انرژی چگونه درآن ذخیره می گردد؟

   1-پلی ساکارید ذخیره ای در جانوران در چه اندامهایی ذخیره می شود؟ ضمناً ساختمان تری گلیسریدها از چه بخش هایی تشکیل می شود؟

2- واکنش سنتز آبدهی را تعریف کرده و هیدرولیز لاکتوز را بنویسید؟

3- از پروتئین های نشانه ای و ذخیره ای هر کدام یک نمونه نام ببرید؟

4- ATP مخفف چیست؟ از ویژگیهای آنزیم ها دو مورد را بنویسید؟

5-  جایگاه فعال آنزیم را تعریف کنید؟

6-  با واکنش سنتز آبدهی، گلیکوژن تشکیل دهید؟

7- الف چگونه روغن های نباتی مایع را به حالت جامد در می آورند؟

ب- چرا آرسنیک از فعالیت آنزیم های جلوگیری می کند؟

8-     کدام یک از ترکیبات زیر مادة آلی نیست؟ چرا؟

9-      نوزادان عنکبوت چگونه توانایی تنیدن تار را پیدا می کنند؟

10-اگر شکل زیر شکل یک آنزیم فرضی باشد پیش مادة آن کدام است؟ چرا؟

11- الف- واکنش ترکیب مونومرها با هم چه نام دارد ؟ چرا؟

ب- مونومرهای سازندة کاتالاز و گلیکوژن کدامند؟

12- الف علت مایع بودن چربیهای گیاهی کدام است ؟ چگونه می توان آنها را بصورت جامد در آورد؟

ب- شباهت و تفاوت سلولز و گلیکوژن کدام است؟ یک مورد.

13- با و جودیکه می دانیم آنزیم ها با واکنش ها تغییر نمی کند چرا سلولها باید دائماً آنزیم بسازند؟

 14-الف- هنگام تشکیل یک پلی پپتید در سلول آب تولید می شود یا مصرف؟چرا؟

ب- کاربرد آنزیم های سلولاز و آمیلاز در صنعت چیست؟

15-آیا مولکول زیر یک هیدروکربن است؟چرا؟

16-دو نمونه از آنزیمهایی را که کاربرد صنعتی دارند نام ببرید؟

17-جاهای خالی را پر کنید.

18-آیا ترکیب مقابل هیدروکربن است ؟چرا؟

19- واکنش ترکیب دو مونومر چه نام دارد ؟چرا؟

20- کامل کنید.

21- الف- قندهای 5کربنی چه نام دارند؟

ب  -سلولهای جانوری گلولز اضافی خود را به چه صورتی ذخیره می کنند؟

ج- ویژگی مشترک تمام لیپیدها چیست؟

د- مونومر سازندة پروتئین ها چه نام دارد؟

و- آلبومین موجود در سفیدة تخم مرغ چه نوع پروتئینی است ؟

22- یک دی ساکارید گیاهی نام ببرید و با نوشتن واکنش هیدرولیز، مونومرهای آنرا مشخص کنید.

23-نوع لیپید را در موارد زیر مشخص کنید.

الف-  پوشش بخشهای جوان گیاه       ب کلسترول

ج ساختمان غشاء سلول            د- ذخیره انرژی در سلول

24-گرمای  زیاد بر عمل آنزیم ها چه تاثیری دراد؟( توضیح دهید).

25- مولکول ATP از دو بخش تشکیل شده است. بخشی که  -------- نام دارد و خود از 1مولکول باز آلی و 1 مولکول ------- ساخته شده است و بخش دیگر از سه مولکول ---- - ساخته شده است.

26- آزمایشی طرح کنید که بتوان آنزیم کاتالاز و آمیلاز را از هم تشخیص دارد.

27- الف مونومر گلیکوژن چه نام دارد.

ب- پادتن ها چه نوع پروتئینی هستند؟

ج- از کدام آنزیم در تهیة اسفناج استفاده می شود؟

28- الف- مونومر سازندة سلولز چه نام دارد؟

ب- واکنش تجزیه یک پلی مر به مونومرهای سازنده چه نام دارد؟

ج- کلسترول به کدام گروه از لیپیدها تعلق دارد؟

د- کدام آنزیم نشاسته را به قندهای ساده تبدیل می کند؟

29-منحنی زیر میزان فعالیت یک آنزیم فرضی را نسبت به تغییرPH محیط نشان می دهد. آنرا تفسیر کنید.

30- الف- اتم کربن با چند اتم دیگر می تواند پیوند کوالانسی بدهد.

ب- یک مونوساکارید 6 کربنه و یک مونوساکارید 5 کربنه نام ببرید.

ج- علت مایع یا جامد بودن چربیها چیست؟

31- الف- نوع پروتئین را در تار عنکبوت، البومین تخم مرغ، هورمون ها و هموگلوبین مشخص کنید؟

ب- انرژی در ATP چگونه ذخیره و چگونه آزاد می شود(واکنش مربوطه را بنویسید).

32- چهار کاربرد آنزیم در صنعت را بنویسید